Aubergineröra med oliver



Aubergineröran har en speciell sort smak som kan användas till en hel del. Det är väldig viktigt att Auberginen är mogna eftersom det annars ger en besk smak som inte är så god. Aubergine som även kan kallas för äggplanta är en växt art som tillhör potatisväxter och som ursprungligen kommer från Sydostasien. Det finns flera olika sorters aubergine, de vanligaste är lila och kallas Black Beauty men det finns även andra sorter som vita och gröna. Det finns en hel del recept om denna typ av röra men jag väljer att använda pesto, oliver och basilika i min röra för att ge den en annorlunda och ny smak.

Bilden är lånad

Tid: ca 1h
Antal portioner: 6-8 a)
Ingredienser: 1 aubergine, 1 msk pesto, 4 dl mezeyoghurt 2 finhackade vitlöks klyftor, 2 msk hackad färsk basilika, 1 msk olivolja, 8 finhackade svarta kärnfria oliver, salt och svartpeppar (du bestämmer kryddning)

Så här gör du:
a) Först ska auberginen stickas i mitten på båda sidorna och sedan sättas i ugnen i 45 minuter på 200 grader. Därefter ska den svalna en stund och sedan mosas.

b) Blanda sedan auberginen med mezeyoghurten och tillsätt de andra ingredienserna. Dekorera med några oliver på röran och använd den som dipp eller till stekt kött, fisk och kyckling.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0