Jasminris med gurkmeja, seafood och ajvar
Receptet är både enkelt och snabblagat. En av de största tabbarna som många människor gör i val av mat är när de ska äta snabbmat. Många väjer att äta något gott som är enkelt och så snabblagat som möjligt. Resultatet av valen brukar oftast bli pizza, hamburgare, pommes frites eller korv vilket både är onyttigt och oekonomiskt i längden. Därför har jag valt att erbjuda denna maträtt för de lata som är sugen på något snabbt som är gott och sist men inte minst, hälsosamt. Så istället för att smälla i dig en pizza nästa gång så kokar du bara riset, häller ner seafood påsen som du steker och serverar med ajvar.

Tid: ca 20min
Antal portioner: 4
Ingredienser: 1 påse seafood 800g, 3dl jasmin ris, 3dl gröna ärtor, 4 dl vatten, 1 msk gurkmeja, 1 msk olivolja, och sedan ajvar som tillbehör
Så här gör du:
a) Börja med koka jasmin riset med ljummet vatten på svag värme i 10 minuter, häll sedan ner olivoljan och gurkmejan.
b) Därefter ska du börja med att steka seafood mixen som bland annat består av ärtor, morötter, kycklingkött och seafood. Den ska stekas på högsta grad i 10 minuter.
c) Vid det här laget ska maten vara klar så nu gäller det att lägga upp det fint på talriken och servera den tillsammans med ajvar.
Kommentarer
Trackback