Jasminte med kanel och gräddglass
Jag tänkte ha med lite drycker på bloggen, här är en favorit;
Eftersom jag dricker te ofta så gillar jag att testa nya smaker och sorter. Igår när satt och drack mitt morgon te så kom jag på att man kunde kombinera olika smaker för att få nya recept. Eftersom jag skriver om svensk och persisk mat egentligen så tänkte jag att kunde dela med dig av receptet eftersom det har influenser från både delarna. Gräddglassen, mjölken och honungen representerar den svenska sidan medan jasmin teet och kanelen presenterar den persiska.



Tid: 5 min
Antal:1
Ingredienser: Jasmin te, 1 skopa gammaldags gräddglass, 0,5 dl mjölk, garnera med honung, 1 tsk kanel
Så här gör du:
a) Koka upp te och häll ner jasmin teet & mjölken.
b ) toppa med glassen, garnerna med honungen och krydda lite med kanelen.
Drycken passar utmärk i varmt väder som i kallt eftersom det varma teet bryts ner med den kalla glassen och mjölken.
Kommentarer
Trackback