Persisk Fiskgryta med broccoli
Rätten är en väldigt god fiskgryta på persiskt vis. De små detaljerna som saffranet, vinet, chilin, myntan och currysoppan gör den till en smakrik rätt som sätter igång smaklökarna. Rätten är kontrast mellan stark och milt vilket ger en smak sensation.

Tid: ca 30min
Antal portioner: 4
Ingredienser: 2 lime, 1 förpackning broccoli, 1 chili, 5 msk rött vin med en kryddig smak, 4 vita fiskfiléer 800gram, keldas oriental curry 400g, 1 knippe färsk gräslök, 1 knippe färsk mynta, 1 gram saffran och 8st potatisar som tillbehör
Så här gör du:
a) Skär broccolin i mindre bitar och koka upp allt i ljummet vatten. Salta och peppra den därefter (upp till dig att bestämma kryddningen) i ca 8 minuter på högsta grad. Sedan häller du ut vattnet och låter den ligga i kastrullen i några minuter medan du förbereder fisken.
b) Ta fram en mellanstor gryta och häl i flytande matlagningsmör så att grytans botten är halvtäckt. Medan smöret i grytan värms upp så skär du fisken och chilin i små bitar och marinerar den med lime, salt, peppar och en del av de färska växterna och lägger sedan allt i grytan.
c) Låt fisken stekas på högsta grad i tio minuter tills den fått färg på båda sidorna och är genomstekt. Och häll sedan ner vinet så den får en kryddig smak.
d) Nu är det dags för att koka potatisen. Den ska kokas på högsta grad i 15 minuter tills den blir klar. Sedan låter du den stå tills fiskgrytan är klar.
e) Häll ner keldas oriental curry, saffran, broccolin och de färska örterna. Låt det koka i 10 minuter och droppa lite med limen på.
Servera med potatisen och njut.
Kommentarer
Trackback