Persisk Tzatziki med mynta & isbergssallad


Denna typ av tzatziki har ett annat koncept än den grekiska tzatzikin. I det persiska köket används persilja eller dill till tzatziki men jag väljer att använda isbergssallad i mitt recept för att ge dippen en fräsch smak.

Tid: ca 15min
Antal portioner: 4
Ingredienser: 2 dl mezeyoghurt, 1 gurka, 1 finhackad vitlöks klyfta , 4msk mynta, 1 msk salt,  1msk olivolja, 1/3 hackat isbergssallad.

Så här gör du:
a) hacka vitlöken ( finhackad) , gurkan och isbergssallad.

b) blanda dem med de övrig ingredienserna förutom olivoljan och kryddningen.

c) tillsätt kryddningen och garnera med olivoljan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0