Ris med persilja, saffran/tomatsås och kycklingklubba
Denna maträtt är en blandad kombination och är perfekt att äta till vardag. Kyckling är populär i matlagning både i Iran och Sverige vilket är bra eftersom de är ganska billigt, fettsnålt och passar i många sammanhang. När man tillagar kyckling är det viktigt att tänka på att den ska vara genomsekt eftersom man annars kan blir sjuk. Var därför noga med både hygien och se till att den inte är rå när du lagar kyckling.

Tid: 45 min
Antal:4
Ingredienser till kyckling: 1 kg kycklingklubbor, olja, salt, peppar, timjan, buljong
Ingredienser till ris med persilja: 4 dl basmatiris, 1 ½ dl hackad persilja, 2 tsk salt, 1 ½ liter vatten
Ingredienser till saffran/tomat sås: 0,5 g saffran, Arla Köket® crème fraiche gourmet, Saffran&tomat
Så här gör du med kycklingklubborna:
a) Dela kycklingklubborna i leden och pensla dem med salt, peppar, buljong, olja och timjan. Blanda lite så de blir inoljade ordentligt.
b) Sätt dem i ugnen och låt dem bli genomstekta i ca 40 minuter.
Så här gör du med riset och persiljan:
a) Koka ris i en stor kastrull i 20 minuter och tillsätt krydnningen.
b) När riset är klart ska det blandas tillsammans med persiljan och sedan serveras.
Så här gör du med såsen:
a) Blanda ingredienserna och servera.