Saffranskycklingspett med klyftpotatis och sallad



Tid:
45min, förberedning; ca 1 timme.
Antal portioner:
4
Ingredienser till saffran spett: 500gram kycklingfiler, 1 pkt saffran, 0,5 g, 0,5 dl het vatten, 1 tsk salt, 1 tsk peppar, 1msk olivolja.


Så här gör du:
a) Skär kycklingfilen i 3 cm breda kuber och trä dem på spett.

b) Varva med lök

c) Blanda vattnet med saffran och marinera kycklingen.

d) Tillsätt kryddor och oljan

e)Lägg kycklingen i marinaden och ställ den i kylskåpet i ca 1 timme så kryddorna ger bättre smak.

f) Ta fram kycklingen och grilla den.


Ingredienser till sallad: färsk mynta, 3 tomater, 1 gurka, 1 gul lök, 1 lime, 1 tsk salt.
Så här gör du :
a) Skär tomaterna, gurkan och löken i tärningsbitar.

b) Hacka den färska myntan och häll ner den tillsammans med de andra ingredienserna.

c) Pressa saften ur limen och tillsätt salt.


Ingredienser till klyftpotatisen: 10 mellanstora potatisar, 1 msk salt, 1 msk peppar.
Så här gör du :
a ) Skala och skär potatisen i stora klyftor.

b) Krydda potatisen och ställ den i ungen i 25 minuter ( 200°C )


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0