Saffranskycklingspett med klyftpotatis och sallad
Tid: 45min, förberedning; ca 1 timme.
Antal portioner: 4
Ingredienser till saffran spett: 500gram kycklingfiler, 1 pkt saffran, 0,5 g, 0,5 dl het vatten, 1 tsk salt, 1 tsk peppar, 1msk olivolja.
Så här gör du:
a) Skär kycklingfilen i 3 cm breda kuber och trä dem på spett.
b) Varva med lök
c) Blanda vattnet med saffran och marinera kycklingen.
d) Tillsätt kryddor och oljan
e)Lägg kycklingen i marinaden och ställ den i kylskåpet i ca 1 timme så kryddorna ger bättre smak.
f) Ta fram kycklingen och grilla den.
Ingredienser till sallad: färsk mynta, 3 tomater, 1 gurka, 1 gul lök, 1 lime, 1 tsk salt.
Så här gör du :
a) Skär tomaterna, gurkan och löken i tärningsbitar.
b) Hacka den färska myntan och häll ner den tillsammans med de andra ingredienserna.
c) Pressa saften ur limen och tillsätt salt.
Ingredienser till klyftpotatisen: 10 mellanstora potatisar, 1 msk salt, 1 msk peppar.
Så här gör du :
a ) Skala och skär potatisen i stora klyftor.
b) Krydda potatisen och ställ den i ungen i 25 minuter ( 200°C )