Stekta äpplen med kanel, pisage och gräddglass

Detta är en perfekt efterrätt som både är enkel och smakrik. Kanelen ger en kryddig smak som balanserar med glassen. Dessutom är glassen en perfekt kombination tillsammans med varma äpplena eftersom den ger kontrast. Pistage tillsammans med glass är en vanlig efterrätt i Iran och därför ansåg jag att det passar i denna rätt. Pistage kommer ursprungligen från ett träd som tillhör familjen sumakväxter i  Iran och har funnits under flera århundraden.





Tid:

15min

Antal portioner: 4

Ingredienser: 5 röda äpplen, 2 tsk kanel, 1msk smör, gräddglass, 4 msk malen pistage.


Så här gör du:

a) Skär äpplen i stora klyftor och stek dem i smör under 10 minuter.

b) Krydda med kanelen och garnera med pistage.

c) Servera med glass och njut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0